Ihmiset lähtee sodan jaloista kuppasilla veneillä kohti parempaa. Matkalla kuolee väkkeä, osa tippuu matkasta iliman, että heiän mukana olemisesta tiietään mittää. Rannikkovartiosto ottaa kiinni ja palottaa ne. Uutisissa kauhistellaan, että miten tämmöstä voi tapahtua nykyaikana! Tämänpäivän pakolaisvirtaa on verrattu  siihen, mitä se oli toisen maalimansodan aikana... saman vertaseksi, jos ei pahemmaksi. Mutta silti, vastarannalla olijat rakentellee barrikadeja, että ette tuu meille, menkää muualle! Meillä on omatki ongelmat. Kreikka vei meiltä rahat! Hukkukaa perkeleet, ku ette virallisia teitä tuu! 

Rikkaat lähtee maastansa kumiveneillä, ku oma perhe, joille ei rahhaa riittäny jää sodan jalakoihin. Mitä se kertoo sen maan rikkauksista, jos ihmisen pittää maksaa siitä, että se lähtee laittomasti maasta. Minulle yksinkertaselle ihmiselle se kertoo sen, että ei sitä  rahhaa oo ees rikkaalla ennää. 

Suomessa jokkainen kunta vuorotellen kieltäytyy ottamasta kettää vastaan, ku on niitä kustannuksia ja omiaki ongelmia... rikollisia ovat ja kamalasti vaikeuttaa ihmisen elämää. Ja onhan se nähty... raiskaavat ja tekevät muitaki rikoksia. Onhan nuista lehistä luettu!!!! Mutta miksi lehet kirjottellee enempi ulkomaalaistaustaisten ihmisten rikoksista. Missä ne on ne raiskaukset, joissa tavan suomalainen känninen jantteri raiskaa naisen... sitäki tapahtuu, uskokaa pois. Veikkaisin, että tälläki hetkellä joku ottaa turpiisa. Mutta siinä ei oo lehtimies kirjottelemassa. Paitsi meiän kylillä, ku mies, joka ei ollut ulkomaalaistaustainen, vaan Kuusamolaistaustainen teki oikean rötössarjan. Täytyneekö nyt häätää kaikki Kuusamolaistaustaiset pois Taivalkoskelta? 

Sillon ku Suomen sota loppu, veteraanit palasi kottiin, moni varmasti kärsi post traumaattisesta stressireaktiosta. Moni mies tuli ihan eri ihmisenä takasi. Kiltti ja lempeä mies saatto ollakki äkkipikanen ja arvaamaton. Veikkaisin, että moni pakolaisista, jotka on Suomeen tullu kärsii samasta syndroomasta. EN SANO, ETTÄ SE ON SILLÄ KUITATTU! EI SE TEE MISTÄÄ RIKOKSESTA HYVÄKSYTTÄVÄÄ! Sitä minä oon silti miettiny, että ku otetaan ihmisiä pois sotatantereilta, annetaanko niille kriisiapua? Saako ne siihen henkiseen paskaanoloon mittää apua? En oikeasti tiiä, pitäsi ottaa selevää. 

Niitä nyt kuitenki tullee jossai vaiheessa, otti kuka vastaan eli ei. Niin pitäskö alakaa asennoitumaan sillälailla, ettei kaikkia kuitenkaa hukkumaan jätettäsi... Koiteltaisko muistella tai opiskella sitä aikaa, ku suomalaiset äidit  laitto lapsiaan Ruotsiin pois sodan jaloista...